Yaşam

Atatürk’ün Kalemi – Falih Rıfkı Atay’ın kitabından bir dönemin panoraması

Meşrutiyet’ten Cumhuriyet’e geçişte etkili olan aydınlardan, genç Cumhuriyet’in yakın tanıklarından ve milletvekillerinden, gazetelerde yazdığı yazılarla halkla devlet arasındaki uçuruma köprü kuran yazar, devrimler olurken yazılarıyla ve yaşamıyla halkı hazırlayan, her zaman Atatürk’ün masasında olan ilerici bir insan. Siz değerli misafirlerimizden…

Falih Rıfkı Atay. Adıyla, düşüncesiyle, hayatıyla, ilkeleriyle, öğretileriyle, Türk milletine yaptığı katkılarla ve yaşadığı her anıyla adından söz ettirmiş biridir.

Çankaya adlı eseri Atatürk’ü yazmak isteyen hemen herkesin kullandığı Falih Rıfkı Atay o günlere kadar neler yaşadı?

İdeolojinin ve bu ideolojinin getirdiği devrimlerin tutkulu bir savunucusu olmakla kalmayıp, aynı zamanda bunların halk tarafından benimsenmesinde de değerli bir rol oynayan Atay, o günlere nasıl geldi?

Tarihe tanıklık eden kitap

Dönemin değerli aydın ve siyaset adamlarından biri olan ve bugün bile örnek alınan gazetecilik başarılarını sergileyen Falih Rıfkı Atay’ın hayatında, ülkemizin içinden geçtiği kritik dönüm noktalarına da, 19. yüzyıldan itibaren tanık olduk. kuruluş döneminden çok partili hayata geçişe ve 80 öncesi döneme kadar günümüz Türkiye’siyle şaşırtıcı benzerlikler taşıyan bir dönem. Sen olacaksın.

Sayfa: 424

Atatürk sofrasının vazgeçilmez ismi

Atatürk’ün sofrasında en çok bulunanlardan biriydi. Usta bir gazeteci, sadık bir dost, saygın bir sırdaş, uygun bir baba ve uygun bir kocaydı. Aynı zamanda Mina Urgan’ın üvey babasıydı.

Bu kitapta Falih Rıfkı’nın hayatından kesitler okurken aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin evrelerine tanıklık edecek ve tarihte yolculuk yapacaksınız.

sayfa için iletişim:

[email protected]

golyakahaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu